JOBBA HOS OSS

Här delar vi med oss av vår medarbetare Andreas erfarenheter.

Andreas, hur länge har du arbetat hos Local Crew?
Mitt första arbetspass för Local Crew var ett lagerjobb jag genomförde 30 januari 2017. Mycket bra första jobb tyckte jag för jag fick en liten smygtitt på material som jag senare skulle få vara med och jobba med. Många nya ord präntades in i min vokabulär denna dagen.
Vad fick dig att söka till oss?
Jag har känt till Local Crew i flera år innan jag tog mitt fösta pass. Flera personer i min umgängeskrets jobbade för LC och pratade väldigt gott om det. Jag blev intresserad av uppdragen som de genomförde redan då men jag hade ett heltidsjobb som svetsare, där helgerna var heliga så det blev aldrig av att jag sökte något jobb.
Jag kände efter några år att livet på fabrik inte var vad jag ville hålla på med resten av livet så efter några svängar i livet tog jag mig modet att säga upp mig och slänga mig ut i mörkret av arbetslöshet.
Någon månad efter det så sökte jag till Local Crew och det valet kommer jag aldrig att ångra!
Vilka fördelar är det med arbetet just hos oss?
Att arbeta för Local Crew har för mig öppnat upp för en helt ny livsstil när det gäller arbetslivet. Många av fördelarna som jag ser på det handlar om det sociala med arbetskamrater och ibland ligga ute på jobb under kortare perioder vilket jag tycker är kul. Sen tycker jag att det finns fördelar med oregelbundna arbetstider, det öppnar upp för spontanitet om man helt plötsligt har en eller två veckor utan jobb. Sen så är det ofta väldigt fysiskt aktiva jobb så man får röra mycket på sig.
Vilka nackdelar har arbetet?
När det gäller nackdelar så kommer jag direkt att tänka på två saker. En dålig arbets-/produktionsledare samt extremt korta jobb femtioelva mil från min hemstad så man spenderar fler timmar i bilen än vad man gör på själva arbetet.
Sen så tror jag att beroende lite på vilken livssituation man har när det gäller familj eller partner så kan arbetstiderna vara lite tråkiga då man jobbar mycket kvällar och helger.
Vad har du lärt dig av att arbeta hos oss?
Obeskrivligt mycket och jag lär mig mer för varje jobb jag utför. Tips och tricks på moment som är återkommande i flera av uppdragen jag tackar ja till. I stort sett alla jobb har även en deadline så uppstår det ett problem så måste det lösas. Sådana situationer öppnar upp för lösningsorienterade tankebanor och det lär jag mig mycket av.
Vilken del är roligast att jobba med?
Om ni med ”del” menar olika uppdrag som man skulle kunna få via er så tycker jag personligen att längre jobb som pågår några dagar är roligast. När man är ett gäng arbetskamrater som samarbetar tillsammans med en kund för att färdigställa ett större event som öppnar bara några dagar efter ankomsten. Sen om jag ska specificera lite mer på ett moment så tycker jag det är sjukt roligt att se en stor scen växa fram på en gräsplätt i någon park för en större utomhusspelning och det är vi som utför bygget! Mäktigt.
Vilka är dina tre (3) bästa minnen från arbetet?
Bråvalla 2017: Underbart att jobba och bo tillsammans med ett härligt gäng i nästan tre veckor och se en festival växa fram för att sedan genomföras är svårt att slå.
Hellström-turnén sommaren 2017: Jag arbetade med ”site” vid flera utav spelningarna vilket jag tyckte var en rolig upplevelse! Då fick jag även se scenen växa fram i realtid utan att själv vara med och bygga just den.
Leicamontern i Norge: Mitt första jobb utomlands och förhoppningsvis inte sista.
(Vill ni ha utförligare minnesbilder får ni höra av er till Local Crew och boka in mig en kväll så ska jag rigga upp en tross med lite ljus och berätta mer.)
Vilka är dina tre (3) värsta minnen från arbetet?
Ed Sheeran: Att riva en megascen som rookie utan att ha varit med och byggt den kan bli ganska förvirrande...
Rydell o Quick: Två timmar bil, 1,5 Tim bygge, ca 10 timmars väntan, 1 Tim riv, 2 Tim bilfärd. Behöver jag utveckla mer? Haha
En av Labero-showerna: Jag slog i en sprint åt fel håll i en mast så hela arbetet stannade upp. Det spenderades många minuter på att försöka få loss sprinten som jag glatt hade bankat in så hårt jag kunde (Alla gör misstag men ja, det var ett av mina första gig).
Vad är ditt tips till de som vill börja jobba hos oss?
Fråga frågor och prata med dina arbetskamrater på arbetsplatsen om du är osäker eller inte vet vad son ska göras.
Var inte en i mängden, stå inte och glo på när en uppgift ska genomföras och hoppas att någon annan runtomkring dig ska göra det.
Tänk på säkerheten. Flera moment är riskfyllda och då är det viktigt att kommunicera och lyssna på de man samarbetar med.